Propojení auta s mobilním telefonem pomocí Android Auto a CarPlay

Propojení auta s mobilním telefonem - dříve luxus, dnes naprostý standard 2DIN autorádií. Snadný přístup k obsahu a funkcím vašeho telefonu na displeji auta bezpochyby přináší pohodlnější a bezpečnější jízdu. I vy si můžete zpříjemnit jízdu díky playlistům z oblíbené hudební aplikace a o handsfree volání už si nemusíte nechat jen zdát.

Ukázka Apple CarPlay v 2DIN autorádiu Everest EVE03 pro Škoda Octavia III

Ukázka Apple CarPlay v 2DIN autorádiu Everest EVE03 pro Škoda Octavia III

Jak na to? 

Jednoduše vyměňte vaše současné autorádio za moderní 2DIN rádio s podporou aplikací Android Auto nebo CarPlay. Jedná se o aplikace, které umožňují propojení vašeho Android nebo Apple telefonu s vozidlem. Můžete tak používat aplikace jako Google Maps, Waze, Spotify nebo Apple Music, vyřizovat telefonní hovory a zprávy pomocí hlasového ovládání a mnoho dalšího.

Proč Android Auto nebo CarPlay?

  1. Bezpečnost: díky hlasovému ovládání například snadno nadiktujete zprávu nebo vytočíte jakýkoliv kontakt.
  2. Komfort: navigace, hudba a komunikace jsou přístupné jedním dotykem a vaše cesty nejen zpříjemní, ale také usnadní.
  3. Kompatibilita: díky moderním autorádiím můžete přidat funkce Android Auto a Apple CarPlay i do vozidel, která těmito technologiemi původně vybavena nebyla.
  4. Aktuálnost: aplikace Android Auto a Apple CarPlay jsou neustále aktualizovány, což znamená že máte vždy přístup k nejnovějším funkcím a vylepšením.
  5. Jednoduchost: snadná instalace i použití je příjemný bonus k výhodám, které pomocí používání Android Auto nebo CarPlay získáte.

Možnosti připojení

Propojení telefonu s autorádiem je možné pomocí USB kabelu nebo v případě některých zařízení také bezdrátově. Po připojení telefonu se na displeji automobilu zobrazí rozhraní Android Auto nebo CarPlay podle toho, na jakém operačním systému funguje váš telefon.

Pro přechod z kabelové na bezdrátové připojení (Wireless Android Auto nebo Wireless CarPlay) můžete využít také modul CarlinKit.

Modernizujte vaše auto ještě dnes

Podívejte se na všechna 2DIN autorádia s podporou Android Auto a CarPlay v naší nabídce a vybírejte snadno podle značky vašeho vozidla. Můžete tak užívat všechny výhody, které moderní konektivita nabízí bez nutnosti kupovat nové auto. S dotazy ohledně autorádií se na nás neváhejte obrátit, rádi poradíme s výběrem i montáží.